ABD ordusuna çalışan Iraklıların isimleri sızdırıldı: Haşdi Şabi’nin hedefindeler

Irak’ta ABD ordusuna tercüman statüsünde çalışan Iraklıların isimlerinin İran destekli Haşdi Şabi’ye sızdırıldığı ortaya çıktı. İran destekli Haşdi Şabi güçlerinin ABD’ye ve ABD askeri konvoylarına yönelik tehdit ve saldırıları gündemde iken Irak ordusu ile paylaşılan Iraklı çalışanların listesinin sızdırılması ile yüzlerce Iraklının hayatının tehlike girdiği ifade ediliyor.

 

Iraklı ordu yetkilileri, ABD’nin Iraklı isimlerin adresleri ve sicil hizmet numaralarını çalışanların Irak genelinde rahatça hareket edebilmeleri için Iraklı yetkililere verdiğini söyledi. Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin ofisinden bir yetkili, “Milislerin bu belgelere sahip olması şaşırtıcı değil” dedi.

 

Iraklı yetkililer İran destekli Haşdi Şabi’nin Irak güvenlik kurumlarına ciddi şekilde nüfuz ettiğini ve ABD ile ilgili herhangi bir bilgiyi ele geçirmekte zorlanmadıklarını söylediler. Haziran ayında, ABD liderliğindeki askeri koalisyonun ana karargâhı olan Bağdat’taki 3. Birlik askeri üssüne kabul edilen Iraklıların kişisel bilgilerini içeren bir liste, İran destekli milislere bağlı Sabırin haber ajansı tarafından yayınlanmıştı.

+ There are no comments

Add yours