ABD, siber saldırılardan Rusya’yı sorumlu tuttu

ABD istihbarat teşkilatları, devlet dairelerine yönelik gerçekleştirilen siber saldırıların arkasında muhtemelen Rusya’nın olduğuna işaret etti.

 

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Ulusal Güvenlik Dairesi ve Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği (CISA) ve Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından yapılan ortak açıklamada, Donald Trump’ın siber saldırılardan Çin’i sorumlu tutmasının aksine büyük ihtimalle saldırıların Rusya merkezli olduğu belirtildi.

 

Açıklamada, elde edilen kanıtlara göre saldırıların hedefinin hükümete ve federal dairelere zarar vermek olmadığı tersine istihbarat toplama amacı taşıdığı ifade edildi.

 

İstihbarat teşkilatlarının ortak bildirisine göre, federal hükümet dairelerine ve sivil kuruluşlara yakın zamanda yapılan, muhtemelen sorumlusu Rusya olan siber saldırılarda; Savunma, İç Güvenlik, Maliye ve Ticaret Bakanlıkları’nın da hedef alındığı biliniyor. Bir süredir gerçekleşen saldırıların, ABD kurumlarının  bilgisayar sistemlerine yönelik düzenlenen en kötü siber saldırı olduğu düşünülüyor.

 

Saldırıların kaynağı olarak görülen Rusya ise daha önce ABD’ye yönelik siber saldırılarda parmağı olduğu iddialarını yalanlamıştı.

+ There are no comments

Add yours