İngiltere İşçi Partisi eski İsrail istihbarat yetkilisini işe almış

İsrail ordusunda istihbarat görevlisi olarak çalışan bir görevlinin İngiliz İşçi Partisi’nde çalıştığı ortaya çıktı. İngiltere İşçi Partisinin, İsrail askeri istihbaratında analist pozisyonunda görev yapmış Assaf Kaplan’ı sosyal medya uzmanı olarak işe aldığı ifade edildi.

 

Elektronik İntifada adlı internet sitesi, Mayıs 2009’dan Kasım 2013’e kadar İsrail ordusunun askeri istihbarat kanadında çeşitli çalışmalarda yer almış Assaf Kaplan’ın, geçtiğimiz yıl İşçi Partisinin lideri olan Keir Starmer’ın ofisinde çalışmak üzere analist olarak göreve alındığını iddia etti.

 

Kaplan’ın İşçi Partisindeki sosyal medya denetleme müdürü olarak partinin sosyal medya hesaplarını yöneterek, durum analizleri yaptığı öne sürüldü.

 

İşçi Partisi, Kaplan’ın daha önce İsrail istihbaratına çalıştığı sorularını yanıtsız bırakırken, Kaplan’ın partiye çalıştığını doğruladı

Birim 8200 bilgilerini sildi

Henüz haberler yayımlanmadan önce Kaplan’ın LinkedIn hesabında İsrail Savunma Kuvvetlerinde eski bir istihbarat analisti olarak çalıştığı bilgisi yer alırken konu hakkındaki haberlerin medyada geniş yer bulmasıyla birlikte Kaplan’ın bu bilgileri sildiği iddia edildi.

 

Kaplan, İsrail ordusunun ‘sinyal istihbaratı’ alanında çalışmalar yürüten Birim 8200’de çalıştığı bilgilerinin bulunduğu ‘hakkında’ kısmındaki bilgileri, kendisi ile ilgili haberlerin dolaşıma girmesinin ardından sildi.

 

Kaplan’ın analist olarak çalıştığı Birim 8200; televizyon, radyo, gazete ve internetten incelemelerde bulunarak askeri istihbarat ile ilgili bilgiler topluyor.

‘Tüm Filistinliler izleniyor’

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin en önemli istihbarat kuruluşlarından biri olan Birim 8200 bünyesinde yaklaşık 5 bin kişinin görev yapıyor. 2014’de bazı birim çalışanları, Filistin’de yalnızca şiddete karışanların değil tüm Filistin halkının gözetime tabii tutulduğundan şikayetçi olduklarını belirten bir bildiri yayımlamışlardı. Bildiride, gözetimler sonucunda bazı Filistinlilerin muhbir olarak işe alındığı ve bu durumun Filistin toplumu içerisinde bölünmeler yarattığı ifadeleri yer almıştı. Birliğin bazı üyeleri ise bu iddiaları reddetmişti.

                                                                                              

+ There are no comments

Add yours